Lækre kager

med chokolade

 

 

Ægte amerikanske brownies

 

Chokoladecookies

 

Trøfler

 

Sarah Bernhardt makroner

 

Chokolademuffens

 

Karolines Kiksekage

 

Lagkage med chokomousse

 

Chokoladetrøffelkage

 

Chokoladeganachekage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne kage blev lavet som en bestillingsvare til en studenterfest. Jeg lavede to, der er til ca. 20 prs. i hver kage. Jeg har brugt bradepander på ca. 25 x 30 cm til at bage bundene i og efter. Den kan laves med og uden marcipanovertræk. Grunden til, at jeg lavede den præcis sådan her, er, at den kan opbevares i køleskabet og den kan fryses, hvis der skulle være noget til overs - dog skal de friske jordbær nok spises inden frysning.

 

Her kommer opskriften til en kage:

 

Du skal bruge:

 

  1. 1 Browniebund - find opskriften her (du skal bruge ½ portion)
  2. 1 chokoladebund - find opskriften her (erstat 50 g hvede med 50 g kakao)
  3. 1 lys bund - find opskriften her (kan undlades, hvis du ikke vil dække kagen med marcipan)
  4. ½ l hvidchokoladeganache evt. med 4 blade husblads, som sættes i blød en ½ time, vrides og røres ud i den varme ganche, sigtes efterfølgende - find opskriften her
  5. ½ l mørkchokoladeganace evt. med 4 blade husblads - find opskriften her
  6. jordbærsylt - find opskriften her - undlad god at sigte bærerne, istedet blender du dem
  7. ca. en kvart l pisket fløde til at hæfte marcipanen med
  8. marcipanomslag af ½ kg marcipan - find opskriften her
  9. evt. friske jordbær til pynt - + chokolade til at dyppe dem i, så de ikke væder gennem kagen.

 

 

Bag bunde, kog ganache og bær. Dæk ganache og bær med film og sæt det på køl, gerne til dagen efter. Browniebunden sættes også på køl, rouladebundene lægges ovenpå hinanden med lidt melis imellem og kommes i en plastpost.

 

Nu skal det hele lægges sammen -

 

Sådan gør du:

 

  1. Befri brownien for papir og læg den på det, kagen skal serveres på
  2. Pisk den hvide ganache luftig og vend bærsylten i
  3. Fordel det hele på browniebunden
  4. Befri chokoladebunden for papir og læg den over den hvide ganache - tryk den let ned
  5. Pisk den mørke ganche luftig og fordel det på chokoladebunden
  6.  Befri den lyse bund for papir og læg den ovenpå ganachen og tryk den let ned
  7. Nu kan du sætte kagen på køl evt. til næste dag, så den får lov at sætte sig
  8. Smør top og sider med fløden, bare et tyndt lag på toppen, så marcipanen kan hæfte, og siderne fyldes og udglattes, hvis der er lidt "huller" i ganachen
  9. Rul marcipanen ud i et stort stykker, der kan dække hele kagen og siderne
  10. Pynt efter lyst og evner - jeg brugte friske jordbær dyppet i chokolade som modspil til kagen

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx

http://www.bolsjehuset.dk/glukosesirup-flydende.html