Chokolade-

trøffelkage

 

 

Ægte amerikanske brownies

 

Chokoladecookies

 

Trøfler

 

Sarah Bernhardt makroner

 

Chokolademuffens

 

Karolines Kiksekage

 

Lagkage med chokomousse

 

Chokoladeganachekage

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne kage bagte jeg for et par år siden til mine fødselsdagsgæster. Den vagte stor begejstring, så derfor skal du naturligvis have opskriften.

 

Til kagen skal du bruge:

Kagen giver ca. 40 små firkanter

 

En form på 18x26 cm, hvor du lægger et stk. bagepapir, der er smurt med lidt smør og drysset med lidt rasp.

 

Tænd ovnen på 175 grader - ikke varmluft

 

25 g smør

½ dl

1 æg

1 dl sukker (85 g) - gerne rørsukker

1 dl mel (60 g)

3 spsk. kakao

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

 

Sådan gør du:

 

  1. Smelt smørret og tilsæt vand - lad det afkøle
  2. Pisk æg og sukker luftigt
  3. Sigt mel, kakao, vanilj og bagepulver, og rør det sammen med æggemassen sammen med smør og vand
  4. Hæld dejen i formen
  5. Bages på nederste del af ovnen i ca. 10 min.
  6. Lad den afkøle - kan fryses

 

Chokolade- og jordnøddetrøffel

 

Du skal bruge:

 

200 g mørk chokolade - gerne over 50 %

25 g smør

50 g peanutbutter

1 dl piskefløde

½ dl (40 g) sukker - gerne rørsukker

3 spsk. grofthakkede peanuts

 

Sådan gør du:

 

  1. Hak chokoladen fint, og bland den med smør og peanutbutter
  2. Bring fløde og sukker i kog
  3. Tag gryden af varmen, og rør chokoladesmørret i til det er smeltet
  4. Bland peanuts i
  5. Lad den afkøle ved stuetemperatur
  6. Smør massen på bunden og stil det på køl (eller i fryseren til den skal bruges)

 

Kan serveres med en god is (evt. bananis) og karamelsauce.

 

Karamelsauce:

 

Du skal bruge:

 

1 1/4 dl sukker (110 g) - rørsukker kan bruges

1 tsk. citronsaft

3 dl piskefløde

 

Sådan gør du:

 

  1. Smelt sukker og citron ved middelvarme
  2. Hæld fløden i og kog det ca. 10 min.
  3. Kan også laves på forhånd og opbevares på køl

 

Tag kagen ud ½ time før servering. Skær den i små terninger, drys kakao over. Server 3 stk. pr. mand samt is og karamelsauce.

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx