Kransekage

med nougat

 

 

Napoleonshatte

 

Kransekagekonfekt

 

Kransekagestykker

 

Nøddehorn

 

Fragelitteroulade

 

Mazerinmasse

 

Marcipan omslag

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 Et billede af tyllerne - de er 2,5 cm brede

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kranskage med nougat kan jo købes hos enhver bager. Men jeg har den seneste tid bemærket, at de nu undlader "låget", det er selvfølgelig også det letteste, men kransekage med nougat har altså nougat inden i.

 

Det skal du bruge: 

 

1 kg Kranse XX - eller marcipan med min. 60 % mandler (bruger jeg efterhånden selv, og det fungerer (og smager) fint-

600 g sukker - gerne rørsukker

240 g æggehvider - pas på, noget marcipan kan ikke "tage" så mange hvider. Massen må ikke blive for blød, så bliver det til makroner i stedet.

 

ca. 200 g smeltet nougat - smelt det langsomt, og kom det i en engangssprøjtepose, lad være med at klippe hul i den, før du skal bruge nougaten, sæt evt. en poseklemme på foroven, så det ikke løber ud, inden du skal bruge det. Har du en microoven, kan du sikkert bare lægge nougaten i posen, og smelte det i den med det samme. Det skal ikke være flydende - bare blødt.

 

Sådan gør du: 

 

  1. Rør marcipan og sukker godt sammen
  2. Nu røres hviderne i, og massen er klar til brug

 

For at kunne sprøjte stænger ud, har du brug for to slags tyller - én der ligner en butterfly, og én der ligner en halv cirkel - den første laver fordybningen til nougaten, den anden fungerer som låg.

 

Sådan gør du: 

 

  1. Tænd ovnen på 220-230 grader (afhængig af ovn)
  2. Gør evt. to sprøjteposer klar - den ene med butterfly tyllen og den anden med halvcirkel tyllen.
  3. Sprøjt stænger på bagepladen, beklædt med bagepapir, i hele dens længde, men ikke for tæt på hinanden.
  4. Når du har sprøjtet det ønskede antal, sprøjter du nougat i fordybningen
  5. Efterfølgende lægger du låg på ved at bruge halvcirkel tyllen
  6. Når du har sprøjtet låg på alle, gør du dine fingre fugtige med lidt vand og glatter bund og låg sammen
  7. Vigtigt: Kransekage bages altid på to bageplader lagt ovenpå hinanden - ellers bliver bunden på kransekagen brændt
  8. Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min. - de skal være let gyldne både top og bund - så prøv dig lidt frem, måske nøjes med at bage en stang til at begynde med, så du får fornemmelsen af, hvordan din ovn bager - bliver bunden f.eks. ikke bagt, skal du måske ikke bruge to plader
  9. Du kan fint sprøjte dem med glasur rørt med æggehvide, inden du fryser dem - eller lade være - når de er frosne overtrækkes bunden med chokolade, og de kan sagtens fryses igen
  10. Skæres ud i passende stykker før servering