Lagkage med

chokomousse

 

 

Ægte amerikanske brownies

 

Chokoladecookies

 

Trøfler

 

Sarah Bernhardt makroner

 

Chokolademuffens

 

Karolines Kiksekage

 

Chokoladetrøffelkage

 

Chokoladeganachekage

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne kage bagte jeg for et par år siden til mine fødselsdagsgæster. Den vagte stor begejstring, så derfor skal du naturligvis have opskriften.

 

Kagen er til 8-10 prs.

 

Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft), og smør en springform på 24 cm i diameter.

 

Du skal bruge:

 

400 g marcipan

4 æg

4 spsk. kakao

revet skal af 1 appelsin

 

Sådan gør du:

 

  1. Riv marcipanen fint
  2. Rør æg, kakao og appelsinskal i
  3. Hældes i formen
  4. Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
  5. Lad den afkøle i formen

 

Mousse

 

Du skal bruge:

 

300 g mørk chokolade (70 %)

5 dl piskefløde

4 past. æggeblommer

 

Sådan gør du:

 

  1. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den glat
  2. Pisk fløden og rør den i chokoladen lidt ad gangen
  3. Tilsæt blommerne
  4. Hæld moussen over bunden
  5. Tildæk med film og frys den i mindst 4 timer
  6. Tages ud af fryseren  ca. 1 timer før servering
  7. Riv chokolade over kagen
  8. Kan evt. pyntes med bær
  9. Eller du kan servere den med varmehindbær - varm 600 g hindbær med 1-2 spsk. sukker, til sukkeret smelter

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx