Marcipan 

omslag

 

 

Napoleonshatte

 

Kransekage med nougat

 

Kransekagekonfekt

 

Kransekagestykker

 

Nøddehorn

 

Fragelitteroulade

 

Mazerinmasse

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omslag bruges både til flødekager (gåsebryst f.eks.) og til tørkager (f.eks. lagkagestykker)

 

Du skal bruge: 

 

500 g marcipan

300 g florsukker

ca. 50 g glykosesirup - tilsæt mere, hvis marcipanen skiller, den skal være elastisk og smidig.

 

Sådan gør du: 

 

Marcipan, florsukker og glykose røres sammen til en helt ensartet masse

Kan opbevares på køl

Rulles ud i passende tykkelse, brug rigeligt florsukker, så den hele tiden kan flyttes på bordet - evt. mellem to opsprættede plastposer

 

Har du problemer med at finde glukosesirup, så kan du selv koge den. Jeg har ikke selv afprøvet det endnu, men her kommer opskrift og fremgangsmåde:

 

250 ml. vand bringes i kog; heri opløses en strøget tesk. (2,5
gram) citromsyre. Opløs langsomt 1 kg sukker heri.
Når ALT sukkeret er opløst, koges videre i mindst 18 minutter,
(herunder sker selve inverteringen) gerne nogle minutter mere.
Det afdampede vand erstattes, så vægten bliver 1250 gram.

 

- Jeg er i tvivl, om man skal fylde mere vand i gryden, men når jeg har prøvet at koge det, vender jeg tilbage.