Mazerinkager

 

 

Toscastænger

 

Muffens

 

Kager med chokolade

 

Flødekager

 

Julekager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazerinkager er lette at lave, og alligevel tager det temmelig lang tid, fordi der er flere arbejdsgange.

Fordelen er så, at når du først har lavet dem, så kan de opbevares i fryseren, og du har altid en kage klar, hvis du pludselig får gæster.

Grunden til, at jeg begyndte at bage dem selv er,

at jeg oplever, at flere og flere bagere er blevet så fedt-forskrækkede, at de erstatter smørret med mel - og beklager, men det er altså bare ikke det samme. Jeg vil heller have én god kage end to dårlige.

 

Det, du skal bruge, for at lave mazerinkager, er en mørdejbund (aldrig forbagt) og mazerinmasse. Du afgør selv, hvilke forme du vil bruge, hvor store de skal være, og hvordan de skal pyntes. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at bagetiden forøges eller formindskes alt efter formenes størrelse. Ovntemperaturen er altid 190 grader.

 

Du kan bruge linseforme, og når de er bagte og afkølede, kan du komme lidt flødecreme på og pynte med jordbær.

Du kan også komme pistaciepasta i mazerinmassen.

Eller, som jeg er vild med, lave toscastænger.

Du kan også dybbe hele kagens overflade i chokolade og evt. pynte med lidt nødder.

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx

http://www.bolsjehuset.dk/glukosesirup-flydende.html