Mørdej

 

Makronbunde

 

Lagkagebunde

 

Rouladebund

 

Fragelittebunde

 

Bunde til Brødtærte

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mørdej:

 

Du skal bruge:

 

360 g mel

160 g flormelis

240 g koldt smør

1 æg

 

Sådan gør du:

 

  1. Mel og flormelis kommes i en røreskål.
  2. Smørret smuldres i.
  3. Dejen samles med ægget.
  4. Dejen sættes i køleskab.
  5. Tænd ovnen på 200 grader
  6. Udstik bundene i ønsket form - til Othellolagkage skal du bruge en bund på 24-25 cm i diameter og 3-4 mm tyk
  7. Bages til de er gyldne i kanten
  8. Husk bundene kan gemmes - og det kan den rå dej også på køl - så du kan sagtens både lave bunde til Othello og til medaljer med det samme, og du kan evt. også fore nogle linseforme med mørdej, så kan du komme mazerinmasse i, bage dem ved 190 grader til de giver efter for tryk ca. 15-20 min.