Napoleonshatte

 

 

Kransekage med nougat

 

Kransekagekonfekt

 

Kransekagestykker

 

Nøddehorn

 

Fragelitteroulade

 

Mazerinmasse

 

Marcipan omslag

 

Remonce

 

 

Sådan ser de færdige

napoleonshatte ud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er meget let at lave napoleonshatte. Du skal bruge en mørdej og en kransekagemasse, og så er du i gang.

 

Begynd med at lave mørdejen, denne portin giver ca. 55 hatte - alt efter hvor stor en udstikker du bruger, diameteren på mine er ca. 5-6 cm.

 

Du skal bruge:                                            Print opskrift

 

360 g mel

160 g flormelis

240 g koldt smør

1 æg

 

Sådan gør du:  

 

  1. Mel og flormelis kommes i en røreskål.
  2. Smørret smuldres i.
  3. Dejen samles med ægget.
  4. Dejen sættes i køleskab.

 

Imens rører du kransekagemassen

 

Du skal bruge:

 

1 kg marcipan

500 g melis - gerne rørsukker

ca. 90 g æggehvide - massen skal være forholdvis fast, da du skal trille den til kugler.

 

Sådan gør du:

 

  1. Rør marcipan og sukker godt sammen, inden du rører hviderne i.
  2. Nu skal du rulle mørdejen ud. Den skal være ca. 3 mm tyk. Brug en udstikker eller et glas dyppet i mel til at udstikke bundene. Du skal nok rulle ud et par gange - der er jo ingen grund til at smide ud eller gemme vel.
  3. Læg dem med det samme på en bageplade med bagepapir.
  4. Nu er du klar til at trille kransekagemassen til kugler. Nu sidder du og tænker, ja men hvor store kugler? Tja, de skal vel ca. være 2 cm i diameter.
  5. Læg kuglerne på mørdejbundene efterhånden, som du har trillet dem.
  6. Når du er færdig, skal mørdejen trykkes om kransekagen.
  7. Det gør du ved at tage fat i bunden med venstrehånds tommel- og langefinger, så har du allerede to indtryk, derefter tager du højrehånds pegefinger og laver endnu et indtryk.
  8. Bages ved 200 grader i ca. 10 min. - til de er gyldne.
  9. Når de er afkølede lægges de i fryseposer og lægges i fryseren.
  10. Når de er frosne, dybbes bunden i overtrækschokolade, så chokoladen lige kommer op over kanten af kagen.
  11. Kan fint lægges tilbage i fryseren