Othellolagkage

 

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Bunde

 

 

 

Her ser du, at en Othellolagkage ikke behøver at være rund. Der er til ca. 30 prs. i den aflange. Du afgør selv, hvilken for og hvor mange, der skal være kage til. Det er kun et spørgsmål om, hvordan du laver bundene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg var bager, havde en othellolagkage tre forskellige bunde, så sådan mener jeg, at en othellolagkage skal være. Denne er til 10-12 prs.

 

Sådan gør du: 

 

  1. Du skal først have en mørdejsbund, den lægger du evt. i en springform ca. 24 cm uden bund - det gør det lettere at få creme og fløde helt ud i kanterne
  2. På mørdejbunden smørrer du hindbærmarmelade
  3. Herefter kommer du en god klat flødecreme i og glatter det ud, så det kommer helt ud i kanteren
  4. Så lægger du en makronbund i, og trykker den let
  5. Nu fylder du resten af formen op med flødeskum, glat det ud, så det kommer helt ud til kanten
  6. Til sidst lægger du en lagkagebund
  7. Børst den øverst bund ren
  8. Smør bunden med kakaoglasur
  9. Løsn nu formen og tag den forsigtigt af
  10. Glat siderne - brug evt. lidt flødeskum til at fylde huller med
  11. Kanten dækkes med et udrullet marcipanbånd, du kan lige fugte fingrene i vand, så marcipanen binder bedre ved overlappet  - du kan både bruge ren marcipan eller blande lidt flormelis i og rulle det ud mellem to opsprættede plastposer.
  12. Afslutningsvis pyntes kagen med flødeskumsrosetter (klatter af flødeskum sprøjtet på med sprøjtepose)
  13. Begynd med at sprøjte en roset kl. 12 og kl. 6
  14. Så sprøjter du fire rosetter mellem kl. 12 og 6
  15. Herefter sprøjter du fire rosetter mellem kl. 6 og kl. 12

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk