500 g Ren Rå Marcipan
340 g sukker
340 g smør
340 g æg
Sådan gør du:
Marcipan røres godt sammen med sukker.
Smør røres i lidt efter lidt.
Når massen er rørt sammen, tilsættes æg lidt efter lidt.
Du kan sætte massen på køl, til den skal bruge
Tænd ovnen på 180 grader - ikke varmluft
Rul mørdejen ud ca. 3 mm, så forer du den eller de valgte forme, brug evt. en klat dej til at trykke mørdejen helt ud i hjørnerne.
Så fylder du evt. mazarinmassen i en sprøjtepose (det er det letteste) og ellers fylder du bare bunden med mazerinmasse og glatter massen ud
Nu er de klar til at blive bagt.
Har du lavet stænger, skal de bage i ca. 20 min. midt i ovnen.
De er færdige, når de giver efter for tryk og er gyldenbrune.
Tærter skal have mere ca. 45 min. alt efter størrelse. Men prøv dig frem.
Imens kagerne bager, laver du toscamassen - du kan altid lave oven i en portion, hvis du mener, der er for lidt.
Du skal bruge:
125 g piskefløde
125 g sukker
125 g honning
50 g lys sirup
ca. 50 g glykosesirup (gør overfladen blank - kan udelades)
75 g mandelflager / -splitter
75 g hasselnøddeflager
Sådan gør du:
Kog fløden op med sukker, lys sirup og honning. Lad den simre til den er gylden.
Tilsæt derefter nødder og mandler og kog derefter massen, til den har en fastere konsistens. Husk konstant at røre i gryden.
Når kagerne er afkølede, smører du toscamassen på, og de skal nu bages endnu en gang.
Bages ved 220 grader i 8-10 min. til de er gyldne.
Hvis du vil glæde dig selv og dine gæster rigtig meget, så skær stængerne i trekanter - frys dem - og dyb så skærefladerne i chokolade.
Du kan sagtens dybbe dem alle i chokolade, og så fryse dem, så du kan tage dem op efter behov.