Citronfromage
Fløde/karamelrand
Chokolademousse
Print opskrift
|
Når man en sjælden gang får en Rubinsteiner, gør den lykke. Du kan selvfølgelig også vælge kun at lave romfromagen, men så snyder du dig selv for en dejlig kage.
Jeg har beklageligvis ikke skrevet ned, hvor mange denne opskrift er til. Men jeg mener at huske, at der er nok til 6-8 prs.
Du skal bruge:
Små vandbakkelseknopper (af 2 dl vand - formen er ikke så vigtig)
Hindbærmarmelade
Ristede nøddeflager
Fromage:
4 æggeblommer
75 g florsukker
½ dl rom
5-6 gelantineblade
½ l fløde
Sådan gør du:
-
Hvis du ikke allerede har lavet en makaronbund og vandbakkelsknopper, skal du først lave det
-
Oversiden af vandbakkeseknopperne dybbes i kakaoglasur
-
Udblød gelantinen i lidt vand
-
Læg makronbunden på et fad
-
Smør bunden med lidt hindbærmarmelade
-
Fromagen: Pisk blommer og florsukker stift
-
Pisk fløden let
-
Smelt gelantinen i en lille gryde under konstant omrøring - tag gryden af varmen
-
Tilsæt rommen til gelantinen under konstant omrøring
-
Mens du rører hælder du gelantinen sammen med æggemassen
-
Vend flødeskummet i
-
Kom fromagen i en sprøjtepose med glat tyl (ikke mindre end nr. 10)
-
Med tyllen prikker du hul i hver vandbakkelseknop og fylder den med fromage
-
Efterhånden som vandbakkelserne fyldes sættes de rundt i kanten af makronbunden med 3-4 cm mellemrum
-
Resten af fromagen sprøjtes på makronbunden i en rund bue (omvendt skål) - du holder bare sprøjteposen over centrum af makronbunden, hvorefter du presser fromagen ud
-
Pynt med flødeskum evt. rosetter og ristede nødder
-
Stilles koldt til servering
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|