Citronfromage
Rubinsteinkage
Fløde/karamelrand
Chokolademousse
Print opskrift
|
Der er et hav af opskrifter på mousse. Jeg har valgt at bruge den følgende. Jeg har dog ikke brugte et termometer, og vælger du hellere ikke at gøre det, kan du altid sigte massen, hvis lidt af æggene skulle komme til at ligne røræg.
Du skal bruge:
250 g sødmælk, 60 g æggeblommer (ca. 3 stk.), 50 g sukker, 1/2 stang god vanilje,
200 g mørk chokolade af bedste kvalitet, gerne på 75 % (hvis du laver lys chokolademousse, skal du bruge 250 g lys chokolade, og hvis du laver hvid chokolademousse, skal du bruge 300 g hvid chokolade), 400 g piskefløde
Sådan gør du:
1. Flæk vaniljestangen og skrab vanillekornene ud. Kom mælk og vanillekorn- og stang i en tykbundet gryde og bring mælken op til kogepunktet.
2. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk dem grundigt sammen med et piskeris. Hæld den varme mælk - lidt ad gangen og under kraftig omrøring - over æggeblommerne i skålen.
3. Hæld blandingen tilbage i gryden og rør i den konstant med en dejskraber, til cremen opnår en temperatur på præcis 85 grader. Det er meget vigtigt, at temperaturen ikke overskrider 85 grader, for så vil lecitinen i æggeblommerne ændre konsistensen til røræg. Derfor kan det være en meget stor fordel at benytte et termometer. Sigt cremen.
4. Hak chokoladen fint og hæld den lune creme over i chokoladen lidt ad gangen.
5. Pisk fløden let, kun lige akkurat til den begynder at danne toppe. Vend den derefter forsigtigt og kun lidt ad gangen, over i chokoladeblandingen.
6. Anret moussen i høje, smukke glas - eller hæld den over i en stor, flot skål - under alle omstændigheder skal den på køl i 6-8 timer.
|