Chokolade-

mousse

 

Citronfromage

 

Rubinsteinkage

 

Fløde/karamelrand

 

Chokolademousse

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er et hav af opskrifter på mousse. Jeg har valgt at bruge den følgende. Jeg har dog ikke brugte et termometer, og vælger du hellere ikke at gøre det, kan du altid sigte massen, hvis lidt af æggene skulle komme til at ligne røræg.

 

Du skal bruge:

 

250 g sødmælk,
 60 g æggeblommer (ca. 3 stk.),
 50 g sukker,
 1/2 stang god vanilje,

 200 g mørk chokolade af bedste kvalitet,
gerne på 75 % (hvis du laver lys
chokolademousse, skal du bruge 250 g lys
chokolade, og hvis du laver hvid
chokolademousse, skal du bruge 300 g hvid
chokolade),
 400 g piskefløde

 

Sådan gør du:

 

1.      Flæk vaniljestangen og skrab vanille­kornene ud. Kom mælk og vanillekorn- og stang i en tykbundet gryde og bring mælken op til kogepunktet.

2.      Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk dem grundigt sammen med et piske­ris. Hæld den varme mælk - lidt ad gangen og under kraftig omrøring - over æggeblommerne i skålen.

3.      Hæld blandingen tilbage i gryden og rør i den konstant med en dejskraber, til cremen opnår en temperatur på præ­cis 85 grader. Det er meget vigtigt, at tempe­ra­turen ikke overskrider 85 grader, for så vil lecitinen i ægge­blom­merne ændre konsistensen til rør­æg. Derfor kan det være en meget stor for­del at benytte et termometer. Sigt cremen.

4.      Hak chokoladen fint og hæld den lune creme over i chokoladen lidt ad gangen.

5.      Pisk fløden let, kun lige akkurat til den begynder at danne toppe. Vend den derefter forsigtigt og kun lidt ad gangen, over i chokoladeblandingen.

6.      Anret moussen i høje, smukke glas - eller hæld den over i en stor, flot skål - under alle omstændigheder skal den på køl i 6-8 timer.