Citronfromage

 

 

Rubinsteinkage

 

Fløde/karamelrand

 

Chokolademousse

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift er til ca. 10 prs.

 

Du skal bruge: 

 

3-4 citroner

(ca. 1 spsk. sukker)

4 past. æggeblommer

200 g florsukker

20 g gelatine

1 l piskefløde

 

Sådan gør du: 

 

  1. Riv skallen fint af 2 citroner, og bland den med lidt sukker – mas det ud med en paletkniv

  2. Pisk blommerne med florsukkeret indtil massen er hvid og let

  3. Pisk fløden

  4. Pres saften af de 3-4 citroner (alt efter hvor sur den ønskes) og tilsæt citronskallen

  5. Udblød gelatinen i koldt vand i min. 5 min.

  6. Bland æggemassen sammen med fløden imens

  7. Smelt nu gelatinen i en lille gryde, og bland den sammen med citronsaften, rør hele tiden

  8. Hæld nu citron/gelatine i flødemassen og bland det forsigtigt med en dejskraber

  9. Hæld fromagen i en stor skål eller dessertglas, der er vædet og strøet med florsukker.

  10. Lad fromagen står i køleskabet til den er stivnet

  11. Kan pyntes med flødeskum