Rubinsteinkage

 

 

Citronfromage

 

Fløde/karamelrand

 

Chokolademousse

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når man en sjælden gang får en Rubinsteiner, gør den lykke. Du kan selvfølgelig også vælge kun at lave romfromagen, men så snyder du dig selv for en dejlig kage.

Jeg har beklageligvis ikke skrevet ned, hvor mange denne opskrift er til. Men jeg mener at huske, at der er nok til 6-8 prs.

 

Du skal bruge: 

 

1 makronbund

Små vandbakkelseknopper (af 2 dl vand - formen er ikke så vigtig)

Kakaoglasur

Hindbærmarmelade

Ristede nøddeflager

 

Fromage:

 

4 æggeblommer

75 g florsukker

½ dl rom

5-6 gelantineblade

½ l fløde

 

Sådan gør du: 

 

  1. Hvis du ikke allerede har lavet en makaronbund og vandbakkelsknopper, skal du først lave det

  2. Oversiden af vandbakkeseknopperne dybbes i kakaoglasur

  3. Udblød gelantinen i lidt vand

  4. Læg makronbunden på et fad

  5. Smør bunden med lidt hindbærmarmelade

  6. Fromagen: Pisk blommer og florsukker stift

  7. Pisk fløden let

  8. Smelt gelantinen i en lille gryde under konstant omrøring - tag gryden af varmen

  9. Tilsæt rommen til gelantinen under konstant omrøring

  10. Mens du rører hælder du gelantinen sammen med æggemassen

  11. Vend flødeskummet i

  12. Kom fromagen i en sprøjtepose med glat tyl (ikke mindre end nr. 10)

  13. Med tyllen prikker du hul i hver vandbakkelseknop og fylder den med fromage

  14. Efterhånden som vandbakkelserne fyldes sættes de rundt i kanten af makronbunden med 3-4 cm mellemrum

  15. Resten af fromagen sprøjtes på makronbunden i en rund bue (omvendt skål) - du holder bare sprøjteposen over centrum af makronbunden, hvorefter du presser fromagen ud

  16. Pynt med flødeskum evt. rosetter og ristede nødder

  17. Stilles koldt til servering

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx