Bananis
Karamelis I
Chokoladeis I
Sorbet
Tilberedning af bær
Pistaciepasta
Nougat
Lakrids
Kandiserede walnød.
Chokoladesovs
Chokopeanutssovs
Blondekurv til is
Vafler til is
Print opskrift
|
Hvis du bruger denne opskrift, kan du bare tilsætte de bær, nødder, chokolade eller hvad du har lyst til. Uanset hvad du putter i, har du bare en lækker is - hver gang.
Du skal bruge:
Denne opskrift giver ca. 1½ l is
5 dl mælk
5 dl fløde
½ stang vanilje
45 g rørsukker
6 æggeblommer
85 g rørsukker
Sådan gør du:
-
Hæld mælk, fløde, marv af vaniljen (kog også den tomme stang med) og rørsukker i en gryde
-
Kog blandingen i ca. 10 min. - rør indimellem
-
Imens pisker du blommer og 85 g sukker lyst og luftigt
-
Tag gryden fra varmen
-
Hæld en smule af den varme væske i æggene imens du pisker langsomt
-
Forsæt med at hælde varm og kold sammen til du har hældt ca. ½ delen af den varme væske i
-
Nu hælder du det hele tilbage i gryden
-
Varmes op imens du rører - må ikke koge, så bliver det til røræg
-
Sættes i køleskabet til i morgen
-
Nu kan du hælde den i ismaskinen (du skal nok dele den i to)
-
Den skal fryses / drejes i ca. 30 - 45 min.
-
Halvejs i processen kan du tilsætte chokolade, nødder eller andet - så meget du synes- husk nødder og mandler får mere smag, hvis de ristes lidt på pande eller i ovn først
-
Kommes i en beholder med tætsluttende låg og sættes i fryseren - eller spises med det samme
|