Grundopskrift flødis
Bananis
Karamelis I
Chokoladeis I
Sorbet
Tilberedning af bær
Pistaciepasta
Lakrids
Kandiserede walnød.
Chokoladesovs
Chokopeanutssovs
Blondekurv til is
Vafler til is
Print opskrift
|
Hvad forstår du ved hård nougat? For mig er det ren sukker, mens andre mener, at det er sukker og hasselnødder eller mandler. Derfor får du begge opskrifter her.
Du skal bruge:
200 g sukker - gerne rørsukker
Sådan gør du:
-
Smelt sukkeret på en pande (som til brunekartofler)
-
Når det er helt smeltet og har den gyldne farve du ønsker, hælder du massen over på et stk. bagepapir - det størkner hurtigt og er meget varm, så brug en palet eller lignende af træ
-
Inden bruge knuser du nougaten evt. med en kagerulle
-
Tilsættes isen i maskinen, når den er næsten færdig kørt
Eller....
Du skal bruge:
200 g sukker
100 g hasselnødder eller mandler
Sådan gør du:
-
Læg nødderne på en bageplade og sæt den i en varm ovn 5-10 min. - pas på, pludselig går det rigtig hurtigt, så hold øje med dem, så de ikke bliver sorte
-
Læg dem på et viskestykke og gnid skallerne af
-
Hak dem fint f.eks. i en minihakker
-
Smelt sukkeret som ovenfor
-
Når det er smeltet, kommes de hakkede nødder i og fordeles ved omrøring
-
Hæld massen på et stk. bagepapir og lad afkøle
-
Knuses før brug som ovenfor
|