Teboller
Frokostboller
Rosinbrød / -boller
Hveder
Små flutes
Vandkringle
Cremeboller
Chokoladekrans
Kanelsnegle
Remonce
Print opskrift
|
Det skal du bruge:
½ pk. gær
2 dl håndvarm vand
1 ts salt
2 ss olie
240 g hvedemel
3 fed presset hvidløg
oregano (så meget som du synes)
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det håndvarme vand.
- Tilsæt det meste af melet, og herefter de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt – den skal være blød og smidig).
- Lad den hæve tildækket i 45 min.
- Rul dejen ud til et langt flute (eller flere små), og læg brødet på bageplade – allerhelst flutesbageplade (kan købes i Kop & Kande for ml. 50-100 kr.) Så får flutesene nemlig skorpe hele vejen rundt
- Efterhæver i 45 min.
- Tænd ovnen på 200°
- Pensl med vand, og sættes midt i ovnen i 15-20 min.
|