Personligt bryder jeg mig ikke om bagte rosiner. Men f.eks. min far elsker, hvis jeg gider at lave rosinboller til ham. Så selvfølgelig kommer opskriften her.
Det skal du bruge:
2 1/4 dl håndvarm vand - eller ½ vand og ½ mælk
50 g gær
ca. 880 g mel
1 æg
50 g sukker
5 g salt
1 tsk. kardemomme - kan udelades
265 g margerine eller smør
Så mange rosiner som du synes
Pynt:
Perlesukker
Hakkede nødder
Sådan gør du:
Rør gæren ud i den håndvarme væske
Tilsæt de øvrige ingredienser - hold evt. lidt mel tilbage
Ælt først rosinerne i til sidst
Ælt dejen godt - den skal være blød og smidig
Brød: Del dejen i 2 lige store stykker - vej dem evt.
Ælt hvert stykke til en glat dej
Lad dem hvile i 5 min.
Form dem som brød
Kom dem evt. en en kort aluform
Pensel dem med vand
Efterhæver ½-1 time
Hold gerne brødet fugtigt evt. med spray
Tænd ovnen på 200 grader
Inden brødene sættes i ovnen, drysser du sukker og nødder på dem
Bages ca. 30 min. midt i ovnen
Boller: Samme som ovenstående, men du skal selvfølgelig dele dejen i mindre stykker og forme dem som boller
De skal bage i ca. 15 min
|