Rosinbrød /

-boller

 

 

Teboller

 

Frokostboller

 

Hveder

 

Hvidløgsflutes

 

Små flutes

 

Vandkringle

 

Cremeboller

 

Chokoladekrans

 

Kanelsnegle

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personligt bryder jeg mig ikke om bagte rosiner. Men f.eks. min far elsker, hvis jeg gider at lave rosinboller til ham. Så selvfølgelig kommer opskriften her.

 

Det skal du bruge

 

2 1/4 dl håndvarm vand - eller ½ vand og ½ mælk

50 g gær

ca. 880 g mel

1 æg

50 g sukker

5 g salt

1 tsk. kardemomme - kan udelades

265 g margerine eller smør

 

Så mange rosiner som du synes

 

Pynt:  

 

Perlesukker

Hakkede nødder  

 

Sådan gør du:

 

Rør gæren ud i den håndvarme væske

Tilsæt de øvrige ingredienser - hold evt. lidt mel tilbage

Ælt først rosinerne i til sidst

Ælt dejen godt - den skal være blød og smidig

Brød: Del dejen i 2 lige store stykker - vej dem evt.

Ælt hvert stykke til en glat dej

Lad dem hvile i 5 min.

Form dem som brød

Kom dem evt. en en kort aluform

Pensel dem med vand

Efterhæver ½-1 time

Hold gerne brødet fugtigt evt. med spray

Tænd ovnen på 200 grader

Inden brødene sættes i ovnen, drysser du sukker og nødder  på dem

Bages ca. 30 min. midt i ovnen  

Boller: Samme som ovenstående, men du skal selvfølgelig dele dejen i mindre stykker og forme dem som boller

De skal bage i ca. 15 min