Vandbakkelse

 

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Bunde

 

Print opskrift til

børnene på

fastelavnsboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandbakkelse:

 

Det skal du bruge:

 

½ l vand

250 g margarine

250 g mel

ca. 375 g æg

 

Sådan gør du:

 

  1. Hæld vand og margarine i en gryde og koge det – margarinen skal være smeltet.
  2. Sluk for varmen og hæld melet i. Røres / ristes grundigt, mens gryden stadig er på kogepladen.
  3. Hæld massen i en røreskål og pisk / rør den lidt koldere.
  4. Æggene piskes i et ad gangen.
  5. Mens massen stadig er varm, sprøjtes den ud på bageplader med bagepapir. Pas på ikke at sprøjte dem ud i for tynde streger, så kan de vælte. Du kan også lave cirkler - og nogen laver kagemænd af vandbakkelse.
  6. Bages i en forvarmet ovn på 230° i ca. 20 min. – sikkert lidt flere min.. Ovnlågen SKAL holdes lukket under bagning.
  7. Dem, der ikke skal bruges med det samme, lægges i en frysepose, der lukkes.
  8. Kommes i fryseren til senere brug.
  9. Tages ud af fryseren og bunden overtrækkes med chokolade og toppen med kakaoglasur.
  10. Om du kun vil have flødeskum i, eller du også vil have syltetøj og creme, eller måske skal der lidt mocca i fløden, det smager bare godt. Her opløser du lidt pulverkaffe i en smule varm vand og tilsætter det så fløden sammen med en smule flormelis. Ja det er helt op til dig.

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx