Sønderjysk

Brødtærte

 

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Bunde

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brødtærte er også en klassiker fra min barndom. Selvom den er lavet med gammel rugbrød, smager den fantastisk.

 

Sådan gør du: 

 

Du skal bruge to bunde, opskriften finder du her.

 

  1. Smør lidt vand på bagepapiret, så det er lettere at få af bundene
  2. Læg den ene bund på et kagefad
  3. Kom et godt lag solbærsyltetøj på
  4. Kom evt. flødeskum ovenpå
  5. Læg den øverste bund på og smør et lage flødeskum på
  6. Pynt evt. med reven chokolade og ristede hakkede nødder

 

I stedet for solbærsyltetøj, kan du lave en hvidchokoladeganach med solbær. Jeg vil så anbefale, at du laver tre bunde, så du har et lag med solbærganach og et lag med flødeskum.

 

For at gøre det, skal du koge ca. 300 g solbær ind, gerne med en stang vanilje, de skal koge, til stort set al væsken er væk. Stilles herefter på køl (gerne natten over).

 

Nu skal du have kogt ganachen.

 

Du skal bruge:

  1. ½ l fløde
  2. 300 g god hvid chokolade

 

Sådan gør du:

  1. Bring fløden i kog
  2. Hæld chokoladen i og rør til al chokoladen er smeltet
  3. Stilles på køl (gerne natten over)
  4. Når både solbær og ganach er afkølet helt, blander du solbærerne i - sørg for at smage til, så du får lige den solbærsmag, du ønsker
  5. Pisk herefter ganachen let og smør den på bunden