Walesstænger

 

 

Gåsebryst

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Bunde

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du vil servere walesstænger, så kan du fint lave bundene klar med vandbakkelse og fryse dem rå. Dagen du skal bruge dem, tager du dem bare ud af fryseren, tør dem op og bager dem, så de er klar til at blive pyntet.

 

1 pk. (5 plader) butterdej – optøs (hvis alle skal bages med det samme – ellers kun lidt optøet)

De fem plader butterdej rulles forsigtigt længere, de skal ikke være mere end ca. 2-3 mm tykke. Lægges på bageplade med bagepapir på.

 

Vandbakkelse:

 

Det skal du bruge:

 

½ l vand

250 g margarine

250 g mel

ca. 375 g æg

 

Sådan gør du:

 

  1. Hæld vand og margarine i en gryde og koge det – margarinen skal være smeltet.
  2. Sluk for varmen og hæld melet i. Røres / ristes grundigt.
  3. Hæld massen i en røreskål og piske det lidt koldere.
  4. Æggene piskes i et ad gangen.
  5. Mens massen stadig er varm, sprøjtes den på bundene ca. 1 cm fra kanten i hver side (brug en sprøjtepose med stjernetyl)
  6. Dem der ikke skal bruges med det samme lægges på et stk. bagepapir og kommes i en frysepose, der lukkes.
  7. Kommes i fryseren til senere brug.
  8. Tages ud af fryseren og lægges i køleskabet til langsom optøning.
  9. Bages i en forvarmet ovn på 230° i ca. 20 min. – sikkert lidt flere min.. Ovnlågen SKAL holdes lukket under bagning.

 

Pynt:

 

hindbærmarmelade

1 pk. cremepulver (nok til 5 stænger - husk inden brug af røre en god klat flødeskum i) - eller kog selv cremen

½ l fløde (nok til 3 stænger)

evt. ristede nøddeflager (ristes enten på tør pande eller i ovnen)

evt. hindbærgele

 

Før servering - pyntning

 

Når stængerne er afkølede (kolde) kommes der hindbærmarmelade i midten af bunden, herefter sprøjtes en tyk streg flødecreme (brug evt. glat tyl) ovenpå. Herefter sprøjtes der en streg fløde (brug stjernetyl) på hver side af cremen (langs vandbakkelseskanten). Kan evt. pyntes med ristede nøddeflager og stift hindbærgele.

En stang giver 4-5 stk. kage

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx