Gåsebryst
Waelsstænger
Medaljer
Napoleonskager
Vandbakkelse
Sdr.jysk Brødtærte
Bunde
Her ser du, at en Othellolagkage ikke behøver at være rund. Der er til ca. 30 prs. i den aflange. Du afgør selv, hvilken for og hvor mange, der skal være kage til. Det er kun et spørgsmål om, hvordan du laver bundene.
|
Da jeg var bager, havde en othellolagkage tre forskellige bunde, så sådan mener jeg, at en othellolagkage skal være. Denne er til 10-12 prs.
Sådan gør du:
- Du skal først have en mørdejsbund, den lægger du evt. i en springform ca. 24 cm uden bund - det gør det lettere at få creme og fløde helt ud i kanterne
- På mørdejbunden smørrer du hindbærmarmelade
- Herefter kommer du en god klat flødecreme i og glatter det ud, så det kommer helt ud i kanteren
- Så lægger du en makronbund i, og trykker den let
- Nu fylder du resten af formen op med flødeskum, glat det ud, så det kommer helt ud til kanten
- Til sidst lægger du en lagkagebund på
- Børst den øverst bund ren
- Smør bunden med kakaoglasur
- Løsn nu formen og tag den forsigtigt af
- Glat siderne - brug evt. lidt flødeskum til at fylde huller med
- Kanten dækkes med et udrullet marcipanbånd, du kan lige fugte fingrene i vand, så marcipanen binder bedre ved overlappet - du kan både bruge ren marcipan eller blande lidt flormelis i og rulle det ud mellem to opsprættede plastposer.
- Afslutningsvis pyntes kagen med flødeskumsrosetter (klatter af flødeskum sprøjtet på med sprøjtepose)
- Begynd med at sprøjte en roset kl. 12 og kl. 6
- Så sprøjter du fire rosetter mellem kl. 12 og 6
- Herefter sprøjter du fire rosetter mellem kl. 6 og kl. 12
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|