Makronbunde
Lagkagebunde
Rouladebund
Fragelittebunde
Bunde til Brødtærte
Gåsebryst
Waelsstænger
Medaljer
Napoleonskager
Othellolagkage
Vandbakkelse
Sdr.jysk Brødtærte
Print opskrift
|
Mørdej:
Du skal bruge:
360 g mel
160 g flormelis
240 g koldt smør
1 æg
Sådan gør du:
Mel og flormelis kommes i en røreskål.
Smørret smuldres i.
Dejen samles med ægget.
Dejen sættes i køleskab.
Tænd ovnen på 200 grader
Udstik bundene i ønsket form - til Othellolagkage skal du bruge en bund på 24-25 cm i diameter og 3-4 mm tyk
Bages til de er gyldne i kanten
Husk bundene kan gemmes - og det kan den rå dej også på køl - så du kan sagtens både lave bunde til Othello og til medaljer med det samme, og du kan evt. også fore nogle linseforme med mørdej, så kan du komme mazerinmasse i, bage dem ved 190 grader til de giver efter for tryk ca. 15-20 min.
|