Mørdej
Makronbunde
Rouladebund
Fragelittebunde
Bunde til Brødtærte
Gåsebryst
Waelsstænger
Medaljer
Napoleonskager
Othellolagkage
Vandbakkelse
Sdr.jysk Brødtærte
Print opskrift
|
Lagkagebunde:
Denne opskrift giver enten 3 tynde eller en tyk lagkagebund (ca. 25 cm)
Det skal du bruge:
170 g æggeblommer
85 g sukker - gerne rørsukker
½ dl vand
85 g mel
1 tsk. bagepulver
evt. 1 tsk. vaniljesukker eller endnu bedre kornene fra 1 stang vanilje
Sådan gør du:
Pisk blommer og sukker lyst og luftigt
Sigt mel og bagepulver
Vend mel og bagepulver i dejen
Hældes i springform eller smørres ud på bagepapir til 3 bunde
Både ovntemp. og bagetid afhænger af, om det er tykke eller tynde bunde.
Tyk bund: 200 grader i ca. 20 min.
Tynd bund: 220 grader i ca. 8-10 min.
Vær opmærksom på, at ovne er forskellige og dermed også bager forskelligt. Derfor kan du opleve, at temperaturen skal være højere eller lavere i din ovn.
|