Omslag bruges både til flødekager (gåsebryst f.eks.) og til tørkager (f.eks. lagkagestykker)
Du skal bruge:
500 g marcipan
300 g florsukker
ca. 50 g glykosesirup - tilsæt mere, hvis marcipanen skiller, den skal være elastisk og smidig.
Sådan gør du:
Marcipan, florsukker og glykose røres sammen til en helt ensartet masse
Kan opbevares på køl
Rulles ud i passende tykkelse, brug rigeligt florsukker, så den hele tiden kan flyttes på bordet - evt. mellem to opsprættede plastposer
Har du problemer med at finde glukosesirup, så kan du selv koge den. Jeg har ikke selv afprøvet det endnu, men her kommer opskrift og fremgangsmåde:
250 ml. vand bringes i kog; heri opløses en strøget tesk. (2,5 gram) citromsyre. Opløs langsomt 1 kg sukker heri. Når ALT sukkeret er opløst, koges videre i mindst 18 minutter, (herunder sker selve inverteringen) gerne nogle minutter mere. Det afdampede vand erstattes, så vægten bliver 1250 gram.
- Jeg er i tvivl, om man skal fylde mere vand i gryden, men når jeg har prøvet at koge det, vender jeg tilbage.
|