Tænd ovnen på 180°c (ikke varmluft)
Det skal du bruge:
400 g smør
400 g mørk chokolade (72 %) eller 200 g med højt kakao indhold og 200 g med 50 % kakao indhold - det gør jeg, ellers synes jeg, kagen bliver for bitter.
250 g mel
6 æg
525 g sukker
1 stg. vanille (eller 1 tsk. vanillesukker)
1 tsk. salt
Pynt:
350 g valnødder – mandelflager kan også bruges
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Smelt chokoladen i vandbad.
Mel (sigtet), æg, sukker, vanille og salt piskes luftigt (ca. 5 min.).
Smørret piskes langsomt i.
Chokoladen vendes forsigtigt i til chokoladen er jævnt fordelt.
Massen hældes i en bradepande foret med bagepapir.
Valnødderne drysses på – de kan evt. hakkes først.
Sættes midt i ovnen og bages i ca. 18-20 min. – kagen skal falde lidt sammen midt på.
Skæres ud i firkanter – kan med fordel fryses
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|