Denne kage bagte jeg for et par år siden til mine fødselsdagsgæster. Den vagte stor begejstring, så derfor skal du naturligvis have opskriften.
Til kagen skal du bruge:
Kagen giver ca. 40 små firkanter
En form på 18x26 cm, hvor du lægger et stk. bagepapir, der er smurt med lidt smør og drysset med lidt rasp.
Tænd ovnen på 175 grader - ikke varmluft
25 g smør
½ dl
1 æg
1 dl sukker (85 g) - gerne rørsukker
1 dl mel (60 g)
3 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
- Smelt smørret og tilsæt vand - lad det afkøle
- Pisk æg og sukker luftigt
- Sigt mel, kakao, vanilj og bagepulver, og rør det sammen med æggemassen sammen med smør og vand
- Hæld dejen i formen
- Bages på nederste del af ovnen i ca. 10 min.
- Lad den afkøle - kan fryses
Chokolade- og jordnøddetrøffel
Du skal bruge:
200 g mørk chokolade - gerne over 50 %
25 g smør
50 g peanutbutter
1 dl piskefløde
½ dl (40 g) sukker - gerne rørsukker
3 spsk. grofthakkede peanuts
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint, og bland den med smør og peanutbutter
- Bring fløde og sukker i kog
- Tag gryden af varmen, og rør chokoladesmørret i til det er smeltet
- Bland peanuts i
- Lad den afkøle ved stuetemperatur
- Smør massen på bunden og stil det på køl (eller i fryseren til den skal bruges)
Kan serveres med en god is (evt. bananis) og karamelsauce.
Karamelsauce:
Du skal bruge:
1 1/4 dl sukker (110 g) - rørsukker kan bruges
1 tsk. citronsaft
3 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Smelt sukker og citron ved middelvarme
- Hæld fløden i og kog det ca. 10 min.
- Kan også laves på forhånd og opbevares på køl
Tag kagen ud ½ time før servering. Skær den i små terninger, drys kakao over. Server 3 stk. pr. mand samt is og karamelsauce.
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|