Ægte amerikanske brownies
Chokoladecookies
Sarah Bernhardt makroner
Chokolademuffens
Karolines Kiksekage
Lagkage med chokomousse
Chokoladetrøffelkage
Chokoladeganachekage
Print opskrift
|
Trøfler er en dejlig kage, som man aldrig ser hos bageren mere. Grunden hertil kan der være mange af, men jeg tror, at den er for dyr at lave. Men du bør under dig den. Den er som sådan simpel at lave, men... ja der er et men, den kræver nogle arbejdsgange. Først skal du lave en rouladebund, så skal du koge sarahbernhard creme, så skal kagen lægges sammen, så skal den fryses. Når den er frossen, skal den skæres ud i passende firkanter, så skal de dybbes i overtrækschokolade og med det samme trilles i kagedrys (groft revet chokolade kan bruges) - men tro mig, denne kage er al besværet værd. Når kagerne er tørre, kan du komme dem i fryseposer og herefter i fryseren, så har du endnu en nem kage til uventede gæster - eller hvis du bare lige får lyst til lidt lækkert.
Først rouladebunden, denne opskrift passer til en hel bageplade:
Du skal bruge:
6 æg - stuetemp.
150 g melis - gerne rørsukker
150 g hvedemel
1½ spsk. vaniljsukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader
Æg, sukker og vanilje piskes lyst og luftigt
Vend herefter det sigtede mel forsigtigt i
Smøres ud på en bageplade beklædt med bagepapir - helt ud til kanterne
Bages midt i ovnen i ca. 10 min.
Vend den over på en anden bageplade med sukkerdrysset papir, så "bunden" er opad.
Del bunden i to lige store dele
Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, kan du komme dem i en stor plast pose, til de skal bruges.
Så skal der koges SarahBernhard creme
Du skal bruge:
½ l fløde
150 g mørk chokolade - ikke for kraftig
Sådan gør du:
Hæld fløden i en gryde og kog den.
Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i gryden, når fløden koger.
Sluk for varmen og sørg for at røre i gryden ind imellem, så chokoladen ikke kommer til at ligge på bunden.
Når cremen er kogt og chokoladen smeltet, stilles den i køleskabet.
Når cremen er kold, skal den piskes let
Herefter fordeler du cremen på den ene af bundene, sørg for at smøre creme helt ud til kanten
Læg nu den anden bund over, tryk den let, så den bliver jævn
Nu skal den i fryseren - det er lettest, hvis du har et stort skærebræt, den kan ligge på, så kan du lettere flytte med den.
Når kagen er frossen (dagen efter eller senere), skærer du den ud i passende stykker f.eks. 3x3 cm (bredten på en alm. 30 cm linial). Brug linialen, når du skærer, først på den ene led, derefter på den anden, så du får firkanter.
Sæt dem i fryseren igen
Smelt chokoladeknapper i vandbad - du må regne med, at du skal bruge meget chokolade, da trøflerne skal dækkes helt.
Har du kagedrys, hælder du en del over i f.eks. en lille bradepande - ellers må du rive ca. 400 g chokolade groft i bradepanden.
Nu tager du de frosne trøfler, så du har dem til venstre, så sætter du den smeltede chokolade ved siden af, så kommer kagedryssen og så lægger du et rent stykke bagepapir, hvor de dyppede trøfler kan lægges.
Har du en dyppegaffel, er det fint, ellers brug en alm. gaffel - en til at dyppe i chokoladen og en til at trille trøflen i kagedryssen.
Dyp hver trøffel og vend den straks i kagedrys.
Når alle er dyppet og tørre, lægger du dem i fryseposer, så kan du opbevare dem i fryserne, til de skal bruges.
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|