Angel food

Cupcakes af

Cakedej

 

 

Chokolademuffens

 

Ritas Kokosmuffens

 

Citroncupcakes

 

Chokoladecupcakes

 

Grundops. Cupcakes

 

Cupcakes af muffensdej

 

Frosting mm.

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift giver ca. 20 stk.

 

Du skal bruge:

 

  • 125 g hvedemel

  • 300 g sukker (i alt)

  • ½ tsk. fint salt

  • 10 store (12 små) æggehvider (køleskabskolde)

  • 2 spsk. lunken vand

  • kornene af ½ stang vanilje

  • 1 spsk. saft af en økocitron

  • 2 knivspidser fintreven skal af en økocitron

  • ¾ tsk. Vinsyre

 

Sådan gør du:

 

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Bland mel, 180 g af sukkeret og salt i en skål og sigt det over i en anden skål.

  3. Sigt blandingen 3 gange, sigtningen er essentiel for et godt resultat.

  4. Flæk vaniljestangen, skrab alle korn ud.

  5. Riv citronskallen.

  6. Kom æggehvider, vand og citronsaft i en røreskål (helst af metal).

  7. Fyld varmt vand i køkkenvasken og stil skålen med hvider i det varme vand

  8. Rør i dem (ved håndkraft) indtil blandingen ikke længere føles kold, men blot sval.

  9. Rør vinsyre i

  10. Pisk derefter hvidemassen med en elpisker, til den fylder tre gange så meget og kan formes i små toppe med piskerne.

  11. Tilsæt vaniljekorn og citronskal og pisk videre, mens resten af sukkeret langsomt drysses i.

  12. Pisk indtil massen bliver fastere, men stop før den bliver »hård« og kompakt.

  13. Sigt ¼ af de tørre ingredienser over hviderne og fold det meget nænsomt sammen med en gummidejskraber.

  14. Sigt nok en ¼ af melblandingen over massen og fold igen forsigtigt.

  15. Sigt og fold resten af melblandingen over og i massen af to gange.

  16. Fold ikke for længe til sidst og vær hele tiden opmærksom på at bevare luften i dejen.

  17. Fordel dejen i formene (fyld dem ikke mere end 2/3 op) og sæt kagerne i ovnen.

  18. Bag dem i 19-21 min, til de er lysebrune, og en tandstik stukket i midten kommer ren op.

 

Til Angelcupcakes med bær vendes 1-2 dl tørrede bær (fx blåbær eller kirsebær) i dejen til allersidst.

 

Til Choko-angel-cupcakes skiftes 25 g af hvedemelet ud med 25 g kakao (dvs. kakaopulveret sigtes sammen med melet)

og 40-50 g god og kraftig mørk chokolade (hakket halvfint) vendes forsigtigt i dejen til allersidst.

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx