Denne opskrift giver ca. 20 stk.
Du skal bruge:
140 g hvedemel 1 ¼ tsk. bagepulver ¼ tsk. fint salt 75 g sukker (gerne lyst rørsukker) 1 stort æg kornene af ½ vaniljestang fintreven skal af ½ økocitron 1 ¼ dl sødmælk 45 g smør, smeltet
Ideer til to slags fyld:
2 dl (i alt) grofthakkede rosiner/korender og blandede nødder (mandler, hasselnødder og valnødder)
2 dl (i alt) grofthakkede plumkagefrugter (mandler, rosiner, korender, sukat, pomerans/appelsinskal og cocktailbær)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader
Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål og sigt det over i en anden.
Sigt blandingen 2 gange – sigtningen er essentiel for et godt resultat
Pisk ægget sammen i en skål.
Rør vaniljekorn, citronskal, mælk og smør sammen med ægget, rør indtil det er godt blandet.
Tilsæt de tørre ingredienser + eventuel nødde- eller plumkagefyld og fold/rør det let sammen, til det er blandet, men ikke længere.
Fordel dejen i formene (fyld dem ikke mere end 2/3 op) og sæt kagerne i ovnen.
Bag dem i 15-18 minutter, til de er lysebrune og kagerne virker spændstige, når man trykker let på toppen med en finger.
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|