Angel Food

Cupsakes af

Muffinsdej

 

 

Chokolademuffens

 

Ritas Kokosmuffens

 

Citroncupcakes

 

Chokoladecupcakes

 

Grundops. Cupcakes

 

Cupcakes Angel food

Cakedej

 

Frosting mm.

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift giver ca. 20 stk.

 

Du skal bruge:

 

140 g hvedemel
1 ¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt
75 g sukker (gerne lyst rørsukker)
1 stort æg
kornene af ½ vaniljestang
fintreven skal af ½ økocitron
1 ¼ dl sødmælk
45 g smør, smeltet

 

Ideer til to slags fyld:

 

2 dl (i alt) grofthakkede rosiner/korender og blandede nødder (mandler, hasselnødder og valnødder)

2 dl (i alt) grofthakkede plumkagefrugter (mandler, rosiner, korender, sukat, pomerans/appelsinskal og cocktailbær)

 

Sådan gør du:

 

  1. Tænd ovnen på 220 grader
  2. Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål og sigt det over i en anden.

  3. Sigt blandingen 2 gange – sigtningen er essentiel for et godt resultat

  4. Pisk ægget sammen i en skål.

  5. Rør vaniljekorn, citronskal, mælk og smør sammen med ægget, rør indtil det er godt blandet.

  6. Tilsæt de tørre ingredienser + eventuel nødde- eller plumkagefyld og fold/rør det let sammen, til det er blandet, men ikke længere.

  7. Fordel dejen i formene (fyld dem ikke mere end 2/3 op) og sæt kagerne i ovnen.

  8. Bag dem i 15-18 minutter, til de er lysebrune og kagerne virker spændstige, når man trykker let på toppen med en finger.

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx