Citroncupcakes med glasur eller citroncreme
Denne opskrift giver ca. 30 cupcakes afhængig af størrelsen af de papirforme du bruger.
Du skal bruge:
125 g marcipan
125 g flormelis
200 g melis - gerne rørsukker
1 stang vanilje - eller 1-2 tsk. vaniljesukker
300 g smør
225 g hele æg
100 g æggeblommer
190 g hvedmel
65 g maizena
1 citron - revet skal og saft - rives og presses, inden du går i gang med selve kagedejen.
Tænd ovnen på 190 grader (ikke varmluft)
Sådan gør du:
Det er lettest at bruge en røremaskine og en K-spade (ikke piskeris)
- Først røres marcipan, flormelis, rørsukker og vanilje godt sammen til en ensartet masse.
- Herefter røres det bløde smør i lidt ad gangen.
- Når smøret er røret helt i, røres æggene i lidt ad gangen - også blommerne.
- Si mel og maizena og rør det forsigtigt i dejen og hæld citronsaften i, rør dejen jævn.
- Bruge evt. en engangssprøjtepose til at fylde formene med. Formene fyldes 3/4 op.
- Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
- Du kan også bruge denne opskrift til at lave en citronmåne. Så følger du bare ovenstående opskrift, men bager den i en springform i ca. 45 min. Du kan så nøjes med at glasere den. Eller du kan dele den i to og så komme cremen imellem.
Citronglasur:
Du skal bruge:
ca. 150 flormelis
1 citron - revet skal og saft
evt. et par dråber vand - gem skallen til at pynte glasuren med.
Sådan gør du:
Rør flormelis og citron sammen evt. i en kasserolle, hvis du ønsker at lune glasuren. Den rette konsistens er, når du tager en skefuld, og glasuren falder af med et "blup" og først herefter løber let - (svært at forklare).
Det er lettest at glasere cupcakes, hvis du fylder glasuren i en engangssprøjtepose.
Hvis du hellere vil have citroncreme på, så kommer opskriften her.
Citroncreme
- denne creme kan varieres i det uendelige, afhængig af, hvilken smag og eller farve, du ønsker den skal have.
Du skal bruge:
- 150 g honning
- 200 g flødeost (Vigtigt - ikke light)
- 150 g blødt smør
- 1 citron - revet skal og saft - gem skallen til at pynte med
Sådan gør du:
- Rør ost og honning sammen, til den er glat
- Rør nu den bløde smør i
- Herefter røres citronsaften i (cremen bliver lidt blød, men du kan stadig bruge en sprøjtepose)
- Sprøjtes på de afkølede cupcakes
Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:
|