Citroncup-

cakes

 

 

Chokolademuffens

 

Ritas Kokosmuffens

 

Chokoladecupcakes

 

Grundops. Cupcakes

 

Cupcakes Angel food

Cakedej

 

Cupcakes af muffensdej

 

Frosting mm.

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citroncupcakes med glasur eller citroncreme

 

Denne opskrift giver ca. 30 cupcakes afhængig af størrelsen af de papirforme du bruger.

 

Du skal bruge:

 

125 g marcipan

125 g flormelis

200 g melis - gerne rørsukker

1 stang vanilje - eller 1-2 tsk. vaniljesukker

300 g smør

225 g hele æg

100 g æggeblommer

190 g hvedmel

65 g maizena

1 citron - revet skal og saft - rives og presses, inden du går i gang med selve kagedejen.

Tænd ovnen på 190 grader (ikke varmluft)

 

Sådan gør du:

Det er lettest at bruge en røremaskine og en K-spade (ikke piskeris)

  1. Først røres marcipan, flormelis, rørsukker og vanilje godt sammen til en ensartet masse.
  2. Herefter røres det bløde smør i lidt ad gangen.
  3. Når smøret er røret helt i, røres æggene i lidt ad gangen - også blommerne.
  4. Si mel og maizena og rør det forsigtigt i dejen og hæld citronsaften i, rør dejen jævn.
  5. Bruge evt. en engangssprøjtepose til at fylde formene med. Formene fyldes 3/4 op.
  6. Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
  7. Du kan også bruge denne opskrift til at lave en citronmåne. Så følger du bare ovenstående opskrift, men bager den i en springform i ca. 45 min. Du kan så nøjes med at glasere den. Eller du kan dele den i to og så komme cremen imellem.

 

Citronglasur:

 

Du skal bruge:

 

ca. 150 flormelis

1 citron - revet skal og saft

evt. et par dråber vand - gem skallen til at pynte glasuren med.

 

Sådan gør du:

 

Rør flormelis og citron sammen evt. i en kasserolle, hvis du ønsker at lune glasuren. Den rette konsistens er, når du tager en skefuld, og glasuren falder af med et "blup" og først herefter løber let - (svært at forklare).

Det er lettest at glasere cupcakes, hvis du fylder glasuren i en engangssprøjtepose.

Hvis du hellere vil have citroncreme på, så kommer opskriften her.

 

Citroncreme

 

- denne creme kan varieres i det uendelige, afhængig af, hvilken smag og eller farve, du ønsker den skal have.

 

Du skal bruge:

 

  1. 150 g honning
  2. 200 g flødeost (Vigtigt - ikke light)
  3. 150 g blødt smør
  4. 1 citron - revet skal og saft - gem skallen til at pynte med

 

Sådan gør du:

 

  1. Rør ost og honning sammen, til den er glat
  2. Rør nu den bløde smør i
  3. Herefter røres citronsaften i (cremen bliver lidt blød, men du kan stadig bruge en sprøjtepose)
  4. Sprøjtes på de afkølede cupcakes

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx