Bunde til

Brødtærte

 

Mørdej

 

Makronbunde

 

Lagkagebunde

 

Rouladebund

 

Fragelittebunde

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er en vaskeægte sønderjysk klassiker. En kage, der vidner om, at alt skal bruges.

 

Det skal du bruge:

 

6 æggeblommer

250 g sukker

Piskes stift

 

250 g reven rugbrød eller 125 g rugbrød & 125 g hakkede nødder

1 tsk. kakao

1 spsk. kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

 

6 æggehvider

Piskes stive

 

Pynt:

 

Hakkede nødder

 

Sådan gør du: 

 

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Pisk blommer og sukker stift
  3. Riv rugbrød og rør det i den stiftpiskede blommemasse
  4. Gør det samme med kakao, kartoffelmel og bagepulver
  5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i
  6. Smøres ud som 2 runde bunde på bagepapir og drysses med hakkede nødder  (- du kan også lave portions lagkager, så kan du sprøjte dejen ud i små runde folieforme - husk bagetiden reduceres)
  7. Sættes i ovnen og bages i ca. 20 min.
  8. Når bundene er afkølede lægges de sammen med solbærsyltetøj og flødeskum, se her hvordan