Napoleonshatte
Kransekage med nougat
Kransekagekonfekt
Nøddehorn
Fragelitteroulade
Mazerinmasse
Marcipan omslag
Remonce
Print opskrift
|
Det klassiske kransekagestykke. Ren marcipan med glasur og chokolade i bunden.
Sådan gør du:
1 kg marcipan
600 g sukker
ca. 235 g æggehvide
Sådan gør du:
- Rør marcipan og sukker sammen
- Rør hviderne i - må ikke være for blød
Her skal du bruge en - hmm, rund trekantet tyl - altså tyllen skal være flad i bunden gå ind som en trekant, men være rund i toppen.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader
Når du skal sprøjte stykker ud, skal dine hænder næsten røre bagepapiret, mens du sprøjter ca. 5 cm. lange stykker ud - ikke for tynde, de skal være "buttede"
For at afslutte hvert stykke, stopper du med at sprøjte og trækker tyllen opad, så stykket ikke får hale
Du kan altid rette faconen med fugtige fingre, inden du sætter dem i ovnen
Bages midt i ovnen i ca. 10 min. til de er gyldne
Sprøjtes evt. med glasur rørt med æggehvide, når de er afkølede
Fryses
Bunden overtrækkes med chokolade før servering - eller fryses igen |