Kransekage-

stykker

 

 

Napoleonshatte

 

Kransekage med nougat

 

Kransekagekonfekt

 

Nøddehorn

 

Fragelitteroulade

 

Mazerinmasse

 

Marcipan omslag

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det klassiske kransekagestykke. Ren marcipan med glasur og chokolade i bunden.

 

Sådan gør du: 

 

1 kg marcipan

600 g sukker

ca. 235 g æggehvide

 

Sådan gør du: 

 

  1. Rør marcipan og sukker sammen
  2. Rør hviderne i - må ikke være for blød

 

Her skal du bruge en - hmm, rund trekantet tyl - altså tyllen skal være flad i bunden gå ind som en trekant, men være rund i toppen.

 

Sådan gør du: 

 

  1. Tænd ovnen på 220 grader
  2. Når du skal sprøjte stykker ud, skal dine hænder næsten røre bagepapiret, mens du sprøjter ca. 5 cm. lange stykker ud - ikke for tynde, de skal være "buttede"
  3. For at afslutte hvert stykke, stopper du med at sprøjte og trækker tyllen opad, så stykket ikke får hale
  4. Du kan altid rette faconen med fugtige fingre, inden du sætter dem i ovnen
  5. Bages midt i ovnen i ca. 10 min. til de er gyldne
  6. Sprøjtes evt. med glasur rørt med æggehvide, når de er afkølede
  7. Fryses
  8. Bunden overtrækkes med chokolade før servering - eller fryses igen