Kransekage med nougat
Kransekagekonfekt
Kransekagestykker
Nøddehorn
Fragelitteroulade
Mazerinmasse
Marcipan omslag
Remonce
Sådan ser de færdige
napoleonshatte ud
|
Det er meget let at lave napoleonshatte. Du skal bruge en mørdej og en kransekagemasse, og så er du i gang.
Begynd med at lave mørdejen, denne portin giver ca. 55 hatte - alt efter hvor stor en udstikker du bruger, diameteren på mine er ca. 5-6 cm.
Du skal bruge: Print opskrift
360 g mel
160 g flormelis
240 g koldt smør
1 æg
Sådan gør du:
- Mel og flormelis kommes i en røreskål.
- Smørret smuldres i.
- Dejen samles med ægget.
- Dejen sættes i køleskab.
Imens rører du kransekagemassen
Du skal bruge:
1 kg marcipan
500 g melis - gerne rørsukker
ca. 90 g æggehvide - massen skal være forholdvis fast, da du skal trille den til kugler.
Sådan gør du:
Rør marcipan og sukker godt sammen, inden du rører hviderne i.
Nu skal du rulle mørdejen ud. Den skal være ca. 3 mm tyk. Brug en udstikker eller et glas dyppet i mel til at udstikke bundene. Du skal nok rulle ud et par gange - der er jo ingen grund til at smide ud eller gemme vel.
Læg dem med det samme på en bageplade med bagepapir.
Nu er du klar til at trille kransekagemassen til kugler. Nu sidder du og tænker, ja men hvor store kugler? Tja, de skal vel ca. være 2 cm i diameter.
Læg kuglerne på mørdejbundene efterhånden, som du har trillet dem.
Når du er færdig, skal mørdejen trykkes om kransekagen.
Det gør du ved at tage fat i bunden med venstrehånds tommel- og langefinger, så har du allerede to indtryk, derefter tager du højrehånds pegefinger og laver endnu et indtryk.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min. - til de er gyldne.
Når de er afkølede lægges de i fryseposer og lægges i fryseren.
Når de er frosne, dybbes bunden i overtrækschokolade, så chokoladen lige kommer op over kanten af kagen.
Kan fint lægges tilbage i fryseren
|