Chokolade-

krans

 

 

Teboller

 

Frokostboller

 

Rosinbrød / -boller

 

Hveder

 

Hvidløgsflutes

 

Små flutes

 

Vandkringle

 

Cremeboller

 

Kanelsnegle

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift giver 3 kranse, og du skal nok regne med, at du skal bruge 3x remonce 

 

Du skal bruge:  

 

Dej:
300 g smør (stuetemperatur),
40 g sukker,
korn af 2 stænger vanille eller 2 tsk. vaniljesukker
2 1/4 dl lun kærnemælk,
50 g gær,
625 g mel

Chokolade til fyld:
375 g grofthakket


Æg til pensling


Pynt:

hakkede mandler

 

Sådan gør du: 

 

Dej: Lun kærnemælken og rør gæren ud heri.

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og smidig.

Stil den et lunt sted 20 minutter.

Del dejen i tre portioner.

Lav remoncen x 3

Hak chokoladen

Rul portionerne ud i rektangulære stykker på cirka 3 mm tykkelse.

Fordel remoncen over de tre stykker og kom chokoladen over.

Rul dejen sammen på den lange led som til en roulade.

Træk en smule i dejen og form en krans.

Læg den i en smurt springform, beregnet til en krans - eller læg den på en bageplade med bagepapir

Klip med en saks halvt ned i dejen og vip snittene skiftevis til den ene og den anden side.

Lad den efterhæve i 45 minutter.

Tænd ovnen på 220°

Pensl med æg og pynt med hakkede mandler

Bages ved 220 grader 10-12 minutter

Kan fryse og lunes før servering

Eller fryses rå og tages ud om morgenen og hæver flere timer inden bagning