Hveder

 

 

Teboller

 

Frokostboller

 

Rosinbrød / -boller

 

Hvidløgsflutes

 

Små flutes

 

Vandkringle

 

Cremeboller

 

Chokoladekrans

 

Kanelsnegle

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hveder får vi jo som udgangspunkt kun én gang om året, nemlig i forbindelse med Bededag. Så hvorfor ikke prøve at gøre lidt ekstra ud af det og bage dem selv.

 

Denne opskrift giver 20 stk.

 

Det skal du bruge:  

 

50 g flormelis
10 g salt
50 g gær

1 æg
75 g smør
5-10 g kardemomme
2 1/2 dl lunken vand
550-600 g hvedemel

 

Sådan gør du: 

 

Alle ingredienserne blandes, og dejen æltes blank og smidig i 6-10 minutter.

Dejen står 15-20 minutter et lunt sted.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade - de skal bage sammen

Tænd ovnen på 200 grader

Bollerne efterhæver 45-60 minutter et lunt sted under et fugtigt klæde.

Bollerne bages 15-20 minutter ved 200 grader.

Når bollerne er afkølet, skæres de igennem og lægges på en bageplade 

Skiverne ristes i cirka 5 minutter ved 225-230 grader

Kan fint fryses og ristes senere