Frokostboller

 

 

Teboller

 

Rosinbrød / -boller

 

Hveder

 

Hvidløgsflutes

 

Små flutes

 

Vandkringle

 

Cremeboller

 

Chokoladekrans

 

Kanelsnegle

 

Remonce

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse boller er bare gode at have med som madpakke. Du kan bage dem på almindelig bageplade eller på en flutesbageplade. Forskellen er, at bollerne får mere skorpe, hvis du bruger flutespladen (kan købes hos Kop & Kande for 50 - 100 kr.)

Denne opskrift giver ca. 30 store boller

 

Det skal du bruge

 

8 ½ dl håndvarm vand

1½ dl neutral olie (raps, solsikke eller majsolie)

50 g gær

1 spsk. salt

½ l grove ingredienser (f.eks. knust hvede, havregryn, solsikkekerner, revne gulerødder eller hvad du nu har)

1,3 - 1,5 kg hvedemel - vær opmærksom på, at forskelligt mel kan optage forskellig mængde væske

 

Pynt:

 

Vand og f.eks. solsikkekerner

 

Sådan gør du: 

 

  1. Rør gæren ud i det håndvarme vand
  2. Tilsæt de valgte kerner / grov mel
  3. Tilsæt det meste af hveden
  4. Kom resten af ingredienserne i
  5. Æltes længe
  6. Hæver i ca. 1 time
  7. Slå dejen ned og rul den ud i to lange pølser
  8. Del pølserne i ca. 30 lige store dele
  9. Tril dem til boller - du kan også tage noget dej fra, og så lave en pizzabund, det er dejen også god til
  10. Rul dem evt. en anelse aflange (som små flutes)
  11. Dyb dem i vand (som du har i en dyb tallerken)
  12. Herefter rulles de i f.eks. solsikkekerner
  13. Lægges på bageplade
  14. Efterhæver i ca. 1 time - holdes fugtige med en sprayflaske med vand
  15. Tænd ovnen på 220 grader
  16. Bages i 20-25 min.
  17. Kan fryses og ristes eller lunes efterfølgende