Sarah Bernhardt

makroner

 

 

 

Ægte amerikanske brownies

 

Chokoladecookies

 

Trøfler

 

Sarah Bernardt makroner

 

Chokolademuffens

 

Karolines Kiksekage

 

Lagkage med chokomousse

 

Chokoladetrøffelkage

 

Chokoladeganachekage

 

Print opskrift til 25 stk.

 

Print opskrift til 50 stk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sarah Bernhardt makroner er en lækkerbisken, der er let at lave og kan opbevaret i fryseren, så du altid har let ved at have en kage, hvis du pludselig får gæster - eller bare får lyst til lidt lækkert.

 

Du skal brug: Makroner, sarah bernhardt creme og chokolade(knapper) til at dybbe dem i. Det er en god idé at lave cremen dagen i forvejen, da den skal være helt kold, før du kan bruge den.

Makronerne kan opbevares i en kagedåse, hvis du ikke lige får dem gjort færdige samme dag.

 

Det er meningen, at makronerne skal være hule. For at de kan blive det, må de ikke "glide" for meget på bagepapiret, derfor er det en fordel at bruge bagepapir uden silikone - før brugte vi bagerens indpakningspapir (den ru side), men i dag er det vist de færreste bagerier, der pakker kagerne ind, så det kan være svært at få fat i. Men bliver dine makroner flade, så fortvivl ikke, så smører du bare cremen op i en top. Laver du små makroner (petit fours) drysser du rasp på papiret, inden du sprøjter makronmassen på.

 

Makroner ca. 30-40 stk. (de store):

 

200 g god marcipan

300 g sukker

1 spsk. mel

ca. 4 æggehvider

 

Sådan gør du:

 

  1. Rør marcipan og sukker godt sammen, så der ikke er nogen klumper - det tager lang tid, så det er lettest, hvis du har en røremaskine (brug spartlen)
  2. Kom nu melet i
  3. Rør hviderne i lidt ad gangen
  4. Massen skal være tyktflydende
  5. Tænd ovnen på 170 grader (ikke varmluft)
  6. Sprøjt massen ud på bagepapir på størrelse med en 5 krone. Hvis du vil have dem mindre, drysser du rasp på papiret og sprøjter dem ud på størrelse med en 2 krone.
  7. Sæt dem straks i ovnen
  8. Bages i ca. 20 min.
  9. Sprøjt først den næste plade umiddelbart inden, de første kommer ud af ovnen, så de kommer i ovnen umiddelbart efter, de er sprøjtet ud.
  10. Lad dem afkøle helt

 

Ganache:

Til ovenstående portion makroner, skal du bruge ca. 1 liter creme.

 

1 l fløde

300 g mørk chokolade (jeg bruger ½ 50% og ½ 70 %) 

 

Denne creme kaldes ganache og kan varieres med både hvid og lys chokolade. Når cremen er kold, kan du vende bær"sylt" (nedkogte bær) i, du kan afstive cremen ved at tilsætte 8 udblødte blade husblads pr. l fløde. Cremen kan fint bruget til lagkager og roulader, og hvad du ellers har lyst til.

 

Sådan gør du:

 

  1. Kom fløden i en gryde
  2. Hak chokoladen i mindre stykker
  3. Lige før fløden koger, kommes chokoladen i
  4. Rør i gryden, så chokoladen ikke sætter sig på bunden
  5. Når chokoladen er helt smeltet, sættes cremen i køleskabet - gerne til næste dag.

 

Nu skal du have smurt cremen på makronerne. Pisk cremen som flødeskum.

Er makronerne flade, smører du cremen op i en top, er de hule fylder du bare hullet og stryger den glat.

Sæt dem på køl, så de er helt kolde inden du dybber dem i chokolade.

Smelt chokoladen (rigeligt) over vandbad.

Dyb sarah bernard makronerne, så cremen er dækket, men makronen synlig. Sæt dem på køl.

Serveres kolde - velbekomme.

 

 

Sprøjteposer, tyller og meget mere kan købes her:

http://www.hwl.dk/forside.aspx