Bedstemors

Vafler

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift stammer fra Give Egnsmuseum.

Disse vafler er rigtig gode.

 

Det skal du bruge:

 

10 g gær

1½ dl lun mælk

250 g mel

4 æggeblommer

1 spsk. sukker

1 spsk. vaniljesukker

2½ dl piskefløde

125 g smeltet smør

4 piskede æggehvider

evt. 4-5 spsk. rom eller hedvin

 

Sådan gør du:

 

  1. Rør gæren ud i mælken
  2. Pisk halvdelen af melet i - og efterfølgende resten af melet
  3. Pisk blommerne i et ad gangen
  4. Tilsæt sukker, fløde, vanilje (og rom)
  5. Kom det smeltede smør i under omrøring
  6. Vend til sidst de stiftpiskede hvider i
  7. Bages i vaffeljern på trin 4 eller 5. De skal gennembages for at blive sprøde.
  8. Kan fryses med bagepapir mellem lagene.
  9. Opvarmes på rist ved 225 - 250 grader i 6-7 min