Bicotti

med safran

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse bicotti er bare fantastisk gode, så dem må du unde dig selv - og din familie, hvis du vil dele.

 

Du skal bruge:

 

250 g mandler eller en hvilken som helst nød, du kan lide 

4 dl rørsukker

1 tsk. safrantråde, cirka ½ gram

8 grønne kardemommekapsler

4 æg

1 tsk. groft havsalt

8-9 dl hvedemel

2 tsk. bagepulver

 

Sådan gør du:

 

  1. Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud.

  2. Knus kardemommefrøene sammen med safrantrådene til pulver i en morter sammen med saltet.

  3. Rør æg og sukker sammen i en stor skål med en ske. 

  4. Rør de hele, usmuttede mandler i. 

  5. Kog lidt vand op og rør ½ dl kogende vand i kardemomme/safran-blandingen. 

  6. Hæld blandingen i dejen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. 

  7. Form dejen til 3 lange pølser, ca. 5 cm brede og 2 cm høje, og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. 

  8. Bag pølserne i ca. 25 minutter ved 180 grader. 

  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. 

  10. Dæmp varmen til 140 grader.

  11. Skær pølserne i tynde ca. 3.4 mm, skrå skiver med en meget skarp kniv og læg dem tilbage på pladen med den ene side opad.

  12. Bag dem til de er helt tørre og gyldne i ca. 40 minutter.

 

Opbevares i kagedåse