Honninghjerter

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også denne opskrift stammer fra Give Egnsmuseum.

 

Du skal bruge:

 

2 tsk. potaske

3 æggeblommer

500 g honning

500 g mel

3 tsk. brunkagekrydderi

1 tsk. hjortetaksalt

Glasur:

1½ past. æggehvide

150 g flormelis

 

Sådan gør du:

 

  1. Opløs potasken i blommerne
  2. Lun honningen
  3. Bland blommer, honning, mel, brunkagekrydderi og hjortetaksalt sammen
  4. Ælt dejen til en ensartet masse
  5. Læg den i en plastpost, og læg den i køleskabet til næste dag
  6. Tænd ovnen på 170 grader
  7. Rul dejen ud - skal være 3-4 mm
  8. Brug en udstikker til at udstikke kager
  9. Læg dem på en plade med bagepapir
  10. Bages i 10 min
  11. Afkøles på bagerist
  12. Pisk glasuren med håndmikser
  13. Brug en sprøjtepose eller plastpose med lille hul til at pynte kagerne med
  14. Opbevares i kagedåse