Karolines

Brunkager

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift 100 stk.

 

Print opskrift 400 stk.

 

 

Sådan ser de færdige brunkager ud

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har altid elsket brunkager, og disse bagte min bedstemor altid til mig.

 

Det skal du bruge:

 

Den portion giver ca. 100 - men det er jo sjældent nok

 

125 g smør

125 g farin

1 dl sirup

400 g mel

50 g finthakkede nødder / mandler

2 ts potaske

1 ss kanel

½ ts st. nelliker

evt. ½ ts ingefær

30 g finthakket pomeransskal

½ ts kardemomme

 

Sådan gør du:

 

  1. Smør, farin og sirup opvarmes til kogepunktet – må ikke koge

  2. Rør potasken ud i en smule koldt vand og rør det i sirupsmassen, som afkøles til den er lunken

  3. Tilsæt nu resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen

  4. Trilles til ca. 5 cm tykke pølser, som stilles koldt i et døgn

  5. Tænd ovnen på 175°

  6. Pølserne skæres i tynde skiver og lægges på en smurt bageplade

  7. Bages øverst i ovnen i ca. 6-8 min. - de skal lige være brune i kanten