Lagkagebunde

 

Mørdej

 

Makronbunde

 

Rouladebund

 

Fragelittebunde

 

Bunde til Brødtærte

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lagkagebunde:

 

Denne opskrift giver enten 3 tynde eller en tyk lagkagebund (ca. 25 cm)

 

Det skal du bruge:

 

170 g æggeblommer

85 g sukker - gerne rørsukker

½ dl vand

85 g mel

1 tsk. bagepulver

evt. 1 tsk. vaniljesukker eller endnu bedre kornene fra 1 stang vanilje

 

Sådan gør du:

 

  1. Pisk blommer og sukker lyst og luftigt
  2. Sigt mel og bagepulver
  3. Vend mel og bagepulver i dejen
  4. Hældes i springform eller smørres ud på bagepapir til 3 bunde
  5. Både ovntemp. og bagetid afhænger af, om det er tykke eller tynde bunde.
  6. Tyk bund: 200 grader i ca. 20 min.
  7. Tynd bund: 220 grader i ca. 8-10 min.
  8. Vær opmærksom på, at ovne er forskellige og dermed også bager forskelligt. Derfor kan du opleve, at temperaturen skal være højere eller lavere i din ovn.