Fragelittebunde

 

Mørdej

 

Makronbunde

 

Lagkagebunde

 

Rouladebund

 

Bunde til Brødtærte

 

Gåsebryst

 

Waelsstænger

 

Medaljer

 

Napoleonskager

 

Othellolagkage

 

Vandbakkelse

 

Sdr.jysk Brødtærte

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fragelittebunde:

 

Fragelitte kan bruges til forskellige kager. Du kan smørre den ud som et rektangel, og bruge den som roulade enten med moccasmørcreme eller med flødeskum. Du kan også smørre massen ud på hele pladen, dele den i 3, når den er bagt og så lægge den sammen med moccasmørcreme og efterfølgende skære den ud i passende stykker. Dejen kan selvfølgelig også bruges som lagkagebunde. Så smørrer du bare massen ud på bagepapir i passende cirkler.

 

Du skal bruge:

 

300 g sukker

300 g æggehvider

 

300 g marcipan

100 g æggehvider

 

Pynt:  

 

Mandelflager

 

Sådan gør du: 

 

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Pisk sukker og hvider stift
  3. Imens ælter du med hænderne de andre hvider ind i marcipanen på bordet - det bliver en meget lind masse
  4. Når sukkeret er pisket, blander du forsigtigt marcipanmassen med det
  5. Smør massen ud på bagepapir i den ønskede facon
  6. Drys mandelflager ca. 5 cm fra kanten (rouladebund) (skal du bruge bunden til snitter, drysser du kun mandelflager på den ene bund, men over det hele) 
  7. Bages i ca. 15-20 min. - løft bagepapiret og se, om bunden er gylden
  8. Afkøles - kan opbevares på bordet til senere brug, undlad at putte den i en plastpose, da bunden så bliver sej