Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift
Sådan ser de færdige snitter ud
|
Anitas Fedtebrød en egentligt hendes mors opskrift,
som jeg for et par år siden blev bedt op at genoplive.
Det har jeg så gjort, og nu er den med i vores faste
julesortiment - og Anita får altid en dåse kager, som hun
spiser med stort velbehag - uden at dele med resten af
familen.
Det skal du bruge:
375 g mel
3/4 tsk. hjortetaksalt
375 g smør
200 g kokosmel
200 g sukker
Glasur:
150 g flormelis
1½ spsk. vand.
Jeg synes, at det er for lidt glasur, så jeg laver som regel mere.
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 200°
-
Mel og hjortetaksalt sigtes
-
Smør smuldres heri.
-
Kokosmel og sukker blandes i.
-
Dejen æltes sammen og rulles i 3 lange flade stænger.
-
Lægges på en plade med bagepapir og sættes midt i ovnen
-
Bagetid: ca. 10 min. ved 200°
Stængerne glaseres, mens de er varme og skæres i ca. 1½ cm brede snitter.
Opbevares i kagedåse. |