Anitas

Fedtebrød

 

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

Sådan ser de færdige snitter ud 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anitas Fedtebrød en egentligt hendes mors opskrift,

som jeg for et par år siden blev bedt op at genoplive.

Det har jeg så gjort, og nu er den med i vores faste

julesortiment - og Anita får altid en dåse kager, som hun

spiser med stort velbehag - uden at dele med resten af

familen.

 

Det skal du bruge:

 

375 g mel

3/4 tsk. hjortetaksalt

375 g smør

200 g kokosmel

200 g sukker

 

Glasur:

 

150 g flormelis

1½ spsk. vand.

 

Jeg synes, at det er for lidt glasur, så jeg laver som regel mere.

 

Sådan gør du:

 

  1. Tænd ovnen på 200°

  2. Mel og hjortetaksalt sigtes

  3. Smør smuldres heri.

  4. Kokosmel og sukker blandes i.

  5. Dejen æltes sammen og rulles i 3 lange flade stænger.

  6. Lægges på en plade med bagepapir og sættes midt i ovnen

  7. Bagetid: ca. 10 min. ved 200°

 

Stængerne glaseres, mens de er varme og skæres i ca. 1½ cm brede snitter.

Opbevares i kagedåse.