Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift
|
Disse bicotti er bare fantastisk gode, så dem må du unde dig selv - og din familie, hvis du vil dele.
Du skal bruge:
250 g mandler eller en hvilken som helst nød, du kan lide
4 dl rørsukker
1 tsk. safrantråde, cirka ½ gram
8 grønne kardemommekapsler
4 æg
1 tsk. groft havsalt
8-9 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
-
Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud.
-
Knus kardemommefrøene sammen med safrantrådene til pulver i en morter sammen med saltet.
-
Rør æg og sukker sammen i en stor skål med en ske.
-
Rør de hele, usmuttede mandler i.
-
Kog lidt vand op og rør ½ dl kogende vand i kardemomme/safran-blandingen.
-
Hæld blandingen i dejen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
-
Form dejen til 3 lange pølser, ca. 5 cm brede og 2 cm høje, og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
-
Bag pølserne i ca. 25 minutter ved 180 grader.
-
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
-
Dæmp varmen til 140 grader.
-
Skær pølserne i tynde ca. 3.4 mm, skrå skiver med en meget skarp kniv og læg dem tilbage på pladen med den ene side opad.
-
Bag dem til de er helt tørre og gyldne i ca. 40 minutter.
Opbevares i kagedåse
|