Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Havregrynskugler
Print opskrift
|
Også denne opskrift stammer fra Give Egnsmuseum.
Du skal bruge:
2 tsk. potaske
3 æggeblommer
500 g honning
500 g mel
3 tsk. brunkagekrydderi
1 tsk. hjortetaksalt
Glasur:
1½ past. æggehvide
150 g flormelis
Sådan gør du:
- Opløs potasken i blommerne
- Lun honningen
- Bland blommer, honning, mel, brunkagekrydderi og hjortetaksalt sammen
- Ælt dejen til en ensartet masse
- Læg den i en plastpost, og læg den i køleskabet til næste dag
- Tænd ovnen på 170 grader
- Rul dejen ud - skal være 3-4 mm
- Brug en udstikker til at udstikke kager
- Læg dem på en plade med bagepapir
- Bages i 10 min
- Afkøles på bagerist
- Pisk glasuren med håndmikser
- Brug en sprøjtepose eller plastpose med lille hul til at pynte kagerne med
- Opbevares i kagedåse
|