Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Print opskrift
Print opskrift til børn
|
Vi kender vist alle havregrynskugler fra vores barndom. Men denne opskrift er beregnet til voksne.
Det skal du bruge:
50 g smør
200 g god mørk chokolade (70 % kakao)
100 g flormelis
200 g havregryn
et skvæt rom til at samle massen
Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme.
Bland chokolademasse, flormelis og havregryn
Saml massen med et skvæt rom.
Trilles med det samme til kugler – eller en anden sjov facon.
Stilles køligt et par timer – og så er de klar til at blive spist.
Og her er en opskrift, hvor børnene må være med.
Det skal du bruge:
50 g smør
150 g flormelis
200 g havregryn
1 dl mælk
1 ts vanillesukker
50 g kokosmel
Rød & grøn frugtfarve - eller mere traditionelt kakao
Sådan gør du:
-
Rør alle ingredienserne godt sammen undtagen farven, og del den i to.
-
Ælt den ene klump med 10-20 dråber rød farve og den anden med grøn farve.
-
Hvis dejen er meget klistres, så ælt dem lind med lidt mere kokosmel.
-
Tril til kugler eller andre sjove faconer.
-
Opbevares koldt – hvis du kan holde fingrene væk
|