Havregryns-

kugler

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Print opskrift

 

Print opskrift til børn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kender vist alle havregrynskugler fra vores barndom. Men denne opskrift er beregnet til voksne.

 

Det skal du bruge:

 

50 g smør

200 g god mørk chokolade (70 % kakao)

100 g flormelis

200 g havregryn

et skvæt rom til at samle massen

 

Sådan gør du: 

 

  1. Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme.

  2. Bland chokolademasse, flormelis og havregryn

  3. Saml massen med et skvæt rom.

  4. Trilles med det samme til kugler – eller en anden sjov facon.

  5. Stilles køligt et par timer – og så er de klar til at blive spist.

 

Og her er en opskrift, hvor børnene må være med.

 

Det skal du bruge:

 

50 g smør

150 g flormelis

200 g havregryn

1 dl mælk

1 ts vanillesukker

50 g kokosmel

Rød & grøn frugtfarve - eller mere traditionelt kakao

 

Sådan gør du:

 

  1. Rør alle ingredienserne godt sammen undtagen farven, og del den i to.

  2. Ælt den ene klump med 10-20 dråber rød farve og den anden med grøn farve.

  3. Hvis dejen er meget klistres, så ælt dem lind med lidt mere kokosmel.

  4. Tril til kugler eller andre sjove faconer.

  5. Opbevares koldt – hvis du kan holde fingrene væk