Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift
|
Igen en sønderjysk specialitet.
Det skal du bruge:
600 gr. Hvedemel 250 gr. Bygmel - Bygmel kan erstattes med rugmel 135 gr. Sukker 425 gr. Margarine 5 dl. sur fløde - eller 2½ dl. fløde og 2½ dl. kærnemælk Æg til pensling
Sirup til pensling:
5 dl. lys sirup 0,5 dl. stærk kaffe
Kommes i en gryde og småkoger ca. 5 min. før det bruges til pensling.
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 180°
-
Røres sammen til en glat dej.
-
Rulles tyndt ud – ca. 1,5 mm. tyk. Det nemmeste er at rulle dejen ud på et viskestykke drysset med mel.
-
Skæres i stykker på ca. 10 x 5 cm., stryges med æg og prikkes godt med en gaffel.
-
Sættes på plade og bages i ca. 10 minutter ved 180-190 grader til de er godt gyldne.
-
Pensles straks med den varme sirupsblanding og afkøles
-
Opbevares i kagedåse
|