Ballum

Knæpkager

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Vaniljekranse

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen en sønderjysk specialitet.

 

Det skal du bruge:

 

600 gr. Hvedemel
250 gr. Bygmel - Bygmel kan erstattes med rugmel
135 gr. Sukker
425 gr. Margarine
5 dl. sur fløde - eller 2½ dl. fløde og 2½ dl. kærnemælk
Æg til pensling

 

Sirup til pensling:


5 dl. lys sirup
0,5 dl. stærk kaffe

Kommes i en gryde og småkoger ca. 5 min. før det bruges til pensling.

 

Sådan gør du:

 

  1. Tænd ovnen på 180°

  2. Røres sammen til en glat dej.

  3. Rulles tyndt ud – ca. 1,5 mm. tyk. Det nemmeste er at rulle dejen ud på et viskestykke drysset med mel.

  4. Skæres i stykker på ca. 10 x 5 cm., stryges med æg og prikkes godt med en gaffel.

  5. Sættes på plade og bages i ca. 10 minutter ved 180-190 grader til de er godt gyldne.

  6. Pensles straks med den varme sirupsblanding og afkøles

  7. Opbevares i kagedåse