Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift
|
Denne opskrift stammer fra Give Egnsmuseum.
Disse vafler er rigtig gode.
Det skal du bruge:
10 g gær
1½ dl lun mælk
250 g mel
4 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
2½ dl piskefløde
125 g smeltet smør
4 piskede æggehvider
evt. 4-5 spsk. rom eller hedvin
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i mælken
- Pisk halvdelen af melet i - og efterfølgende resten af melet
- Pisk blommerne i et ad gangen
- Tilsæt sukker, fløde, vanilje (og rom)
- Kom det smeltede smør i under omrøring
- Vend til sidst de stiftpiskede hvider i
- Bages i vaffeljern på trin 4 eller 5. De skal gennembages for at blive sprøde.
- Kan fryses med bagepapir mellem lagene.
- Opvarmes på rist ved 225 - 250 grader i 6-7 min
|